Pagina 1 van 3 Zuurkool met Braadworst in Pötje Pilsener  Ingrediënten voor 4 Personen: 4 Braadworsten 1 Kg. Aardappelen 250 gram Spekjes 500 gram Zuurkool 100 gram Boter 0.2 dl. Melk 1 Ui 2 Laurierbladeren 1 Beugelflesje Pötje Pilsener 33 cl. Mosterd Bereiding: Aardappels schillen, in stukken snijden en in circa 20 minuten gaarkoken. Giet de aardappels af en stamp er samen met wat melk en boter een puree van. Maak op smaak met wat zout en peper. Fruit in boter in 3 minuten de ui en de spekjes en voeg dit toe aan de aardappelpuree. Stoof de zuurkool ongeveer 20 minuten. Voeg het flesje Pötje Pilsener en de Laurierbladeren aan de zuurkool toe. Bak de braadworsten op een matig vuur in 15 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en snijd ze in plakjes. Verdeel de aardappelpuree op de borden, leg daarboven op de zuurkool en voeg de plakje braadworst toe. Het gerecht kan op smaak worden gebracht met een schepje mosterd. Vergezel de zuurkool met braadworst van een of meerdere flesjes Pötje Natuurlijk Verfrissend Bier.
|