Adres

Geuweg 32
6134 AH Sittard
Tel.:046-451 2004
Service:06-51657142

Mail:  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

Openingstijden Winkel

Maandag: 13.00-18.00 uur  
Dinsdag t/m Vrijdag: 09.00-18.00 uur

Zaterdag: 09.00-17.00 uur 

Openingstijden Verhuur

 

Maandag: 08.00-18.00 uur  

Dinsdag t/m Vrijdag: 08.00-18.00 uur

Zaterdag: 09.00-17.00 uur 

 


Kvk nummer: Zuid Limburg 14021090

BTW: NL 0097.01.448.B.01 

 

Like ons op Facebook:

Home arrow Pötje Verfrissende Bieren arrow Brouwerij Bezoeken
Brouwerij Bezoeken Afdrukken

VERVOER:

 

U wilt natuurlijk wel eens met eigen ogen aanschouwen hoe en waar Pötje wordt gebrouwen.

Voor grote groepen van 50 tot 100 personen kunnen wij voor U een excursie per bus organiseren. En wilt U bij  het uitstapje nog een overnachting boeken, of bijvoorbeeld een tocht met een huifkar maken. Geen probleem.

 

 

Voor kleine groepen vanaf 5 personen is het mogelijk om dit filevrij en comfortabel te doen met de trein. De totale reisduur is 3 uur. Voor € 9.00 per persoon (dagretour op zaterdag en zondag € 45.00 voor 5 pers. nov. 17) is het dan al mogelijk om met een groepje bierliefhebbers  een dagretour te nemen met de Duitse Spoorwegen. Vertrek vanaf station Geilenkirchen, Heinsberg, Herzogenrath of Aachen met een kleine overstap in Düsseldorf of Mönchengladbach naar Oelde. (net over de duits/nederlandse grens ter hoogte van Sittard) Brouwerij ligt op 15 minuten loopafstand van het station Oelde. Tevens vertrekken en vanaf hier taxi's en stadsbussen.

 

 

www.bahn.de

 

 

BROUWERIJ:

 

www.potts.de

 

Een brouwerij bezoeken, dat kan toch op vele plaatsen in Nederland zou u dan denken.

Ja, dat klopt. Van hele kleine ambachtelijke brouwerijen tot complete bierindustriën.

Maar de Pott´s brouwerij in het duitse plaatsje Oelde is wel een hele bijzondere in zijn soort.

Op een grote centrale plek direkt langs de A2 gelegen en nog geen 250 meter vanaf afslag 21 ligt een compleet ontdek-, beleef-, kijk-, en proef- brouwerij.

Al meteen bij binnenkomst kan men in de lange gangen en vanaf het balcon de beugelflessen met een snelheid van 24.000 flessen per uur voorbij zien vliegen. (Maandag - Vrijdag) Middels een zelf te bedienen talenkeuzemenu kan men de complete video over de brouwerij laten afspelen. Vervolgens kan men in het Brunnenkino een film aanschouwen over hoe belangrijk water is. Deze film wordt geprojecteerd op een 9 meter hoge wand, alwaar het vallende water voor een projectiescherm zorgt.

Hierna is het tijd voor het Georg Lechner Biermuseum. Kom hier niet te vroeg s´morgens. want het kan zijn dat museumleider Georg nog met een laatste fles het bed uit kruipt. Zijn bed staat namelijk midden in het museum, en is gemaakt van een groot houten biervat met een inhoud van 4200 Liter.

Op een oppervlakte van meer als 300 vierkante meter vindt men een bibliotheek met bierboeken vanaf 1884 alsmede de grootste verzameling westduitse bieretiketten van de hele wereld.

De aanwezige verzameling Bierpullen en -flessen is enorm. Er is zelfs een mini brouwerij aanwezig. Voor de prijs van € 1,00 per persoon is het museum  op eigen gelegenheid van 11.00 tot 19.00 uur te bezoeken.

Groepen vanaf 15 personen kunnen op afspraak voor € 2.50 per persoon een complete rondleiding krijgen.

www.georg-lechner-biermuseum.de

 

En natuurlijk krijgt men na het aanschouwen van al dit lekkers natuurlijk honger en dorst.

Elke dag vanaf 08.00 tot 22.00 kan men bij het Brau- en Backhaus, het zelfbedieningsrestaurant en in de zomer op het ruime buitenterras aan de vijver terecht voor diverse lekkere streekgerechten en zeer zeker het natuurlijk verfrissende Pott´s/Pötje.

Diverse avonden is er vanaf 18.00 uur een eetbuffet opgesteld waar men voor een vaste prijs zoveel kan eten als men op kan.

Tevens kan men achter glas de bakker en de slager aan het werk zien bij het uitoefenen van deze eeuwenoude beroepen.  

 

 

 

OVERNACHTING:

 

En is er na dit bezoek aan de brouwerij geen zin om huiswaarts te keren, dan bestaat er in Oelde de mogelijkheid om te overnachten in diverse Hotels. 

www.meier-gresshoff.de

www.hotelengbert.de

www.hotel-muehlenkamp.de

www.hotel-zum-wasserturm.de

 

 

Eventueel kan er voor de tweede dag nog een gevarieerd programma worden samengesteld. Hiervoor zijn er diverse mogelijkheden al uitgewerkt.

 

STAD OELDE:

 

Tegenover de brouwerij ligt het Vier Jahres Zeiten Park. Hier was in 2001 de Bundeslandesgartenschau, in Nederland vergelijkbaar met de Floriade.

Zie voor verdere info: www.oelde.de

 

 

 
Copyright © 2014 Cuba Sittard - Alle rechten voorbehouden